Utbildning: Hur utbildas den sociala ”experten”? - Qvarnström, Kerstin (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Kuratorer inom hälso- och sjukvård har utbildningsmässigt varit den mest homogent sammansatta gruppen, praktiskt taget 100-procentigt med socionomexamen på sociala linjen, tidigare en del efter sjuksköterskeexamen.