273 förskolebarn : Sociala bakgrundsfaktorer och hälsoproblem bland förskolebarn i en nybyggd Stockholmsförort - Hillman, Olle (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
I följande artikel redovisas en studie som utgått från ett försök med integrerad social verksamhet och barnhälsovård vid en barnavårdscentral i en förort till Stockholm. En inventering har gjorts av hälsoproblem och sociala bakgrundsfaktorer bland förskolebarnen i området. Särskilt uppmärksammas invandrarbarnens problem, daghemsbarnen och barnen i de socialt utsatta familjerna. Förutsättningarna för barnhälsovården att nå samtliga barn i ett bostadsområde av ifrågavarande karaktär diskuteras.