Samverkan mellan socialvård och psykiatrisk vård - Westrin, Claes-Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
Inledningsvis redovisas utvecklingstendenser som är av betydelse för arbetsfördelningen inom sjukvård och socialvård och därefter vissa principer som kan betinga avgränsning och samordning mellan dessa verksamhetsområden. Vidare behandlas frågan om vad psykiatrin kan stå för och bidra med i detta samarbete. Slutligen meddelas en kort översikt över olika möjligheter till samarbete mellan socialvård och tänkbara riktlinjer för ett sådant samarbete.