Skolungdomars sociala medievanor och betydelse för sömnen - Möller, Anna; Karlsson, Jennifer; Ericsson, Iréne (Sömn och Hälsa, 2022)
Användningen av sociala medier är idag ett utbrett fenomen som har blivit en naturlig del i, framför allt skolungdomars liv. Skolungdomar tillbringar mycket tid framför digitala medier för att de anser att de genom att vara online blir en del av ett socialt sammanhang. Aktuell statistik angående ungdomar och sömn visar på en försämrad sömn hos skolungdomar. Syftet med litteraturöversikten var därför att undersöka om skolungdomars sociala medievanor kunde vara av betydelse för sömnen. För att få svar på frågan genomfördes en systematisk integrativ litteraturöversikt vilket innebär att resultat från kvalitativa och kvantitativa studier har integrerats och presenteras kvalitativt.