Hur man förändrar rutiner kring sömn på vårdcentraler: Ett steg i rätt riktning - Bornold, Johan (Sömn och Hälsa, 2025)
Hur får man en hel personalstyrka på en vårdcentral att helt och hållet ändra sin syn på sömn? Jag var nyinflyttad i Lysekil, bodde i en halvt möblerad lägenhet och var i starten på en PTP tjänst på en vårdcentral i strävan efter den efterlängtade psykolog-legitimationen. Min erfarenhet var klart begränsad. Jag hade haft en femton veckor lång praktik två år innan och på universitetets mottagning hade jag behandlat tre patienter. Av alla dessa patienter jag träffade så var det enbart en som jag behandlat för sömnbesvär. Något jag inte visste då var att denna siffra skulle komma att förändras en hel del under årets gång.