Hur studenters sömn-kvalitet påverkas av att använda sociala medier med oändliga flöden innan läggdags - Andersson, Adam; Gärde, Mikaela (Sömn och Hälsa, 2022)
Många unga vuxna använder sig av sociala medier innan de ska sova för natten. Majoriteten av dessa sociala medier använder funktionen ”infinite scroll”, ett oändligt flöde som är designat i syfte att förlänga användarens tid på plattformen. Samtidigt är det många unga vuxna som upplever att de inte får tillräckligt med sömn. I detta kandidatexamensarbete undersöktes sambanden mellan användning av sociala medier med oändliga flöden och sömnproblem.