Skamvrån - TFL (Tidskrift för litteraturvetenskap, 2019)
I Skamvrån skriver forskare om skamkänslor och läsning. Vi skriver om böcker vi älskar fast vi vet att vi inte borde – de där som folk helst inte ställer upp i bokhyllan. Vi skriver också om böcker vi skäms för att vi inte tycker om. Eller inte har läst. Eller har börjat läsa tusen gånger men aldrig orkat ta oss igenom. Vad skäms vi för att vi läser och inte läser? Vad skäms vi för när vi läser? Och hur?