Introduktion - Michaëlsson, Madeleine (Utbildning & Lärande, 2021)
Välkommen till ett nytt nummer av Utbildning & Lärande. Själva titeln till denna tidskrift är hopp-ingivande; den handlar om att fördjupa perspektiv, fortsätta forska och formulera nya frågor. Ibland kan den forskning som publiceras här och i andra vetenskapliga tidskrifter också ha bäring på utbild-ningssystemet och dess utveckling. Det sker när remissinstanser, utredare och skolpolitikens olika aktörer refererar till forskning i diskussioner, slutsatser och svar, samt då rekommendationer konkretiseras och formuleras rörande pedagogik och undervisning.