Stimulantia: Tobaks- och alkoholkonsumtion ombord på flottans fartyg under 1600- och 1700-talen - Jarl, Matilda (Forum navale, 2022)
Ombord på förlista fartyg finns många spår av människor som levt före oss. För att närma sig dem kan vi studera fartygen, rumsligheten, föremålen eller till och med deras faktiska skeletala kvarlevor. Olika fysiska ting bär på information om olika aspekter och skeenden, vilket ger oss goda möjligheter att öka förståelsen för forna tiders människor och deras livsvillkor.