Kunskapsbildning eller praktiknära forskning? - Hultman, Glenn (Pedagogisk forskning i Sverige, 2021)
I den pågående debatten om praktiknära forskning (PFiS, nr 4, 2020) är det angeläget att också rikta intresset mot den dagliga kunskapsbildningen i klassrum. Jag menar att detta borde studeras mer ingående. Kan den dagliga kunskapsbildningen uppfattas som intressant och är den till och med av teoretiskt värde? Och hur kan den förbättras? Min mening är att det behövs ett mer omfattande arbete om vardagens kunskapsbildning, som utgår från ett ekologiskt och lokalt perspektiv, som komplement till debatten om praktiknära forskning.