”Publish or Perish” – Om blod, svett och tårar inom forskarvärlden - Starrin, Bengt (Socialmedicinsk tidskrift, 2024)
De som vill göra forskarkarriär får räkna med att konkurrensen är stenhård om tjänster och forskningspengar. Under den resan går det inte att undvika att offentligt granskas, rangordnas och utvärderas. Och inte heller undvika att släppa en tår. Det gäller att vara produktiv, skriva artiklar, böcker och bli citerad. Annars är man illa ute.