Bildrikt talat - En intervju med ärkebiskop Martin Modeus om bilder som existentiellt samtal - Sjöblom, Stefan (Socialmedicinsk tidskrift, 2023)
En Intervju med Nils Martin Modeus av Stefan Sjöblom. Född 1962 i Jönköping. Teolog och biskop i Linköpings stift sedan 2011. Valdes som ny ärkebiskop inom Svenska kyrkan den 4 december 2022. Tanken på denna intervju föddes efter ett offentligt samtal Martin Modéus höll i samband med vårens bokdagar i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm i Stockholm. Vid samma tillfälle visades en utställning med bilder från Martins bok, Bildrikt talat, som utkom 2021. När vi möts via länk för ett samtal om hans bild- och fotointresse har vi också med oss Världshälsoorganisationen, WHO:s definition av existentiell hälsa, nedbruten i åtta teman: Harmoni och inre lugn, Upplevelse av sammanhang, Existentiell styrka och kraft, Tillit som livskraft, Meningen med livet, Upplevelse av helhet, Upplevelse av förundran, Förhoppning.