Ledare - Karlberg, Ingvar (Socialmedicinsk tidskrift, 2003)
När telemedicinen visade sina möjligheter kom det att påverka tankar om koncentra tion av lågfrekvent verksamhet. Det är inte längre nödvändigt att ha specialkunskap inom alla medicinska områden för att kunna bedriva högklassig vård i avlägset lig gande sjukhus. Koncentration och nedläggning av sjukhus fick ett annat perspektiv: ekonomi mer än kompetens.