Fråga experterna! Brukarna som aktörer i FoU-arbetet - Ershammar, David; Wiksten, Anna (Socialmedicinsk tidskrift, 2002)
I Riksförbundet för Social och Mental Hälsa organiserar sig människor som har erfarenhet av psykisk och social ohälsa. Förbundet bildades 1967 och har cirka 10 000 medlemmar. I september 2001 startade Vardagsmakt, ett projekt som arbetar för att inom landstingens och kommunernas verksamheter öka brukarinflytandet för människor med psykiska funktionshinder. Författarna diskuterar i artikeln frågan om brukarinflytande i FoU-arbetet och menar att ett sådant inflytande är en förutsättning för att verksamheterna för psykiskt funktionshindrade skall utvecklas i rätt riktning.