Behovet av FoU inom psykiatrin - en kvalitets- och innehållsfråga - Roman, Gunilla; Linder, Bengt (Socialmedicinsk tidskrift, 2002)
Landstingsförbundet är en intresseorganisation för landsting och kommuner och företräder landstingen i en rad frågor gentemot staten rörande bland annat finansiering och utveckling av hälso- och sjukvården. Förbundet leds av en politiskt tillsatt styrelse. Avdelningen för hälso- och sjukvårdspolitik är en av de avdelningar som direkt arbetar med hälso- och sjukvårdsfrågor. Avdelningen har ett 40-tal anställda och består av flera enheter som exempelvis enheten för Analys och policy och enheten Vårdsamverkan och folkhälsa. Beträffande området psykisk ohälsa och psykiatri sker ett nära samarbete med Svenska Kommunförbundet i det vardagliga arbetet.