Varför behövs en barnversion av ICF? - Björck-Åkesson, Eva; Simeonsson, Rune J. (Socialmedicinsk tidskrift, 2002)
Med hjälp av ICF kan unika behov av stöd hos barn och ungdom med funktionshinder kartläggas, dokumenteras och följas upp. ICF kan användas som grund för intervention. För att använda ICF med barn och ungdom behöver en speciell version utvecklas med anpassningar framför allt avseende utvecklingsaspekter samt barns och ungdomars levnadsmiljöer.