Folkhälsovetenskapligt inriktade utbildningar i Öresundsregionen - Krasnik, Allan; Troein, Margareta (Socialmedicinsk tidskrift, 2001)
Folkhälsovetenskapligt inriktade utbildningar finns i Öresundsregionen på grundutbildningsnivå som program och som delar av andra utbildningsprogram, som påbyggnadsutbildning på andra akademiska utbildningar och som efterutbildning för särskilda grupper. Skillnader i högskoleregler försvårar jämförelser och utbyte mellan Sverige och Danmark.