Ett arbete av stor relevans för lagstiftning och praxis: Socialmedicinsk kommentar till artikeln "Nationella spädbarnsadoptioner i Sverige" av Marie Westin & Frank Lindblad - Lagerberg, Dagmar (Socialmedicinsk tidskrift, 2001)
Det är värdefullt att också svenska adoptioner blir föremål för forskning, framhåller docent Dagmar Lagerberg, Barnhälsovården, Akademiska sjukhuset, Uppsala i följande kommentar. I studien framkommer att socialtjänstens information till adoptivföräldrarna varit mycket knapphändig. Det förefaller t ex som om socialsekreterarna inte ser det som en naturlig sak att adoptivföräldrarna skall veta så mycket som möjligt om de biologiska föräldrarna - i kontrast till vad som gäller för internationella adoptioner.