Kunskapsteam för små och mindre kända handikappgrupper: -ett sätt att förena decentraliserade insatser med högspecialiserad kunskap - Gustafsson Bonnier, Kristina (Socialmedicinsk tidskrift, 2001)
Omsorgsnämnden i Stockholms läns landsting har under den senaste 5-års perioden byggt upp kunskapsteam för små och mindre kända handikappgrupper. Huvudsyftet var att så långt möjligt överbrygga klyftan mellan å ena sidan samhällets välorganiserade men decentraliserade handikappinsatser och å andra sidan de alltmer pockande kraven på ytterst specialiserade kunskaper. Här redogörs för en systematisk uppbyggnad av nätverksgrupper för att kunna svara mot dagens samlade behov inom området