"Anonymous" - Familjegruppen med hjärnsjuka barn utan diagnos men behov av smågruppsgemenskap - Hagberg, Bengt; Sjödin, Tomas (Socialmedicinsk tidskrift, 2001)
Anonymous är en intressegrupp och ett mötesforum för familjer med svårt hjärnsjuka barn utan fastslagbar orsak, därför tidigare utan gemenskap med andra familjer i liknande situation. Den sedan 1995 etablerade föreningen fyller idag viktiga funktioner främst för familjerna inbördes men också mellan föräldrar, medicinsk sakkunskap och aktuell forskning.