Rehabiliteringsvetenskapen som mångvetenskaplig diskurs - Berglind, Hans; Bergroth, Alf; Ekholm, Jan; Birkehed, Cecilia; Marnetoft, Sven-Uno; Selander, John; Vahlne Westerhäll, Lotta (Socialmedicinsk tidskrift, 2001)
Att människor blir långtidssjukskrivna eller av andra skäl behöver rehabilitering har orsaker som studeras av flera vetenskapliga discipliner och rehabiliteringsinsatserna kan också studeras ur flera vetenskapliga perspektiv. Vill man därför på ett mer heltäckande sätt klarlägga orsaker till att människor slås ut från arbetsmarknaden eller utforma åtgärdsprogram för deras rehablititering, så räcker det inte med att engagera forskare från en enda disciplin, man måste lägga samman kunskaper från flera discipliner och också från olika vetenskapliga områden. Denna artikel avser att belysa detta problemområde.