Föräldrar till ett dödfött barn - ett omhändertagande i utveckling - Säflund, Karin (Socialmedicinsk tidskrift, 2000)
Från 1960-talet har omvälvande förändringar skett i vården av föräldrar som får ett dödfött barn. Idag ser och håller de flesta föräldrar i sitt barn med stöd av personal. Vårdplan är ett viktigt hjälpmedel för det medicinska och psykosociala omhändertagandet men bör lämna utrymme för valmöjligheter till föräldrarna. Kuratorn är den yrkeskategori som oftast ger stöd i den efterföljande sorgen. Handledning är önskvärt för omvårdande personal för att undvika utbrändhet.