Arbetsgivarens rehabiliteringsinsatser : och kvinnors återgång i arbete - Arneson, Hanna (Socialmedicinsk tidskrift, 2000)
Studien granskar arbetsgivarens rehabiliteringsinsatser i förhållande till kvinnors återgång i arbete. Arbetsgivaren an svarar för den arbetslivsinriktade rehabiliteringen avseende arbetstagarna. Ingen tidigare svensk studie har granskat effekten av arbetsgivarnas insatser. Under ett år studerades 607 sjukskrivna kvinnor med besvär från rygg och nacke. Den vanligaste insatsen var arbetsträning. Majoriteten av kvinnorna som erhöll arbetsträning återgick inte i arbete.