Exempel på motsägelsefulla tankefigurer i samhällets praxis när det gäller arbetslivsinriktad rehabilitering - Hane, Monica; Wennberg, Bengt-Åke (Socialmedicinsk tidskrift, 2000)
Sommaren 1998 fick Samarbetsdynamik AB uppdraget av Folkhälsovetenskapligt Centrum i Linköping att inom ramen för projektet Kvinnors hälsa och samverkan beskriva den samverkan som idag uppstår inom området arbetslivsinriktad rehabilitering. Analysen fokuserar inte på skillnader i regelverk eller mål för olika aktörer utan man försöker se rehabiliteringsprocessen i en gemensam kontext och lyfta fram de underliggande - men ibland motsägelsefulla - tankefigurer som tycks forma aktuell praxis.