Psykiatrins förutsättningar och organisation ur ett privatläkarperspektiv - Björkman, Åsa (Socialmedicinsk tidskrift, 2000)
Denna artikel beskriver läget för de cirka 250 privata psykiatrer som finns i landet idag samt något om skälen till att dessa har valt att lämna den offentliga psykiatrin och arbeta i privat regi. Dessutom belyses frågan om vad Försäkringskassan kan vänta sig av den privata specialisten vad beträffar sjukförsäkringsärenden.