Sorg- och krisbearbetande gruppverksamhet: Verksamhet vid Akademiska barnsjukhuset i Uppsala för barn och ungdomar som förlorat en nära anhörig - Hall, Christina; Dovelius, Karin (Socialmedicinsk tidskrift, 1999)
Barn och ungdomar som förlorat en förälder eller ett syskon bär på en sorg vars bearbetning kan te sig annorlunda och kan behöva bemötas på ett annorlunda sätt än den vuxnes. Inom ramen av ett projekt vid Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala har författarna haft möjlighet att inom den kliniska vården erbjuda unga anhöriga deltagande i sorgebearbetande grupper. Då barn och ungdomar delar erfarenheter av förlusten hjälper de också varandra att finna redskap att hantera sorgen och ger varandra stöd att gå vidare