Tysta risker och skadehändelser i boendemiljöer för hörselskadade och vuxendöva i Sverige - Lundälv, Jörgen (Socialmedicinsk tidskrift, 2020)
Personer med hörselnedsättningar visade en relativt låg skadefrekvens i en intervjuundersökning om skadehändelser i hem- och boendemiljöer. Totalt sju personer (sex personer med hörselnedsättning och en vuxendöv person) intervjuades om egna skadeerfarenheter, risker och skadeförebyggande arbete i den egna hem- och boendemiljön. Regelbundenhet i säkerhetstänkande, underhåll av hörhjälpmedel och brandlarm samt vakenhet för nya risker var sådana moment som intervjupersonerna ansåg vara betydelsefulla.