Fattigdomsrisker på vägen från skola till arbetsliv? Utvecklingen i Malmö som exempel - Kvist, Martin; Olofsson, Jonas; Wadensjö, Eskil (Socialmedicinsk tidskrift, 2022)
Övergången skola–arbetsliv är en utmaning för många unga, mer eller mindre utdragen och kantad av fattigdomsrisker. I denna artikel undersöker vi hur det har gått att etablera sig år 2019 för de som gått i fjärde klass i Malmö 2006. Malmö är av intresse av flera skäl. Det är en stad som genomgått en mycket omfattande strukturomvandling, andelen av de unga som har utländsk bakgrund är mycket hög och det finns en omfattande segregation. Undersökningen bygger på registerdata och redovisas som jämförelser mellan unga med olika bakgrund.