Om kunskapsframväxten till den medicinska matrevolutionen - Haglund, Bo J.A. (Socialmedicinsk tidskrift, 2021)
När boken Jag och mina mikrober av Ed Young påannonseras skrivs att boken är en ögonöppnande och lustfylld resa in i mikroorganismernas värld. Ed Yong är av många ansedd som världens bästa vetenskapsjournalist. Här visar han hur människor och djur inte bara är individer, utan i sig hela ekosystem. ”Mer än fascinerande”. Vi är aldrig ensamma utan vi går alla omkring som levande ekosystem. Var och en av oss är en hel värld, en koloni full av liv. Detta myller av mikroorganismer formar vårt inre, skyddar oss från sjukdomar och påverkar vårt beteende. De kan också hjälpa oss att förstå hur livet på jorden uppstod och utvecklades. Ed Yong är vetenskapsjournalist och skriver för The Atlantic. Han har även medverkat i Wired, New York Times, Nature, BBC och Guardian. Jag och mina mikrober är hans första bok.