Studenter - kraften för en progressiv rörelse för global hälsa? - Velin, Lotta; Stjernqvist, Matilda; Bielik, Julia; von Essen, Fredrika; Jerndal, Hanna; Ekman, Anna-Theresia (Socialmedicinsk tidskrift, 2021)
Engagemang i global hälsa innebär stora möjligheter för lärande och personlig utveckling för studenter. Utöver den personliga nyttan för studenten tror vi att studenter utgör en samlad kraft för den progressiva global hälsa-rörelsen. I denna text vill vi dela ett studentperspektiv utifrån erfarenheter från två studentföreningar - Svenska Läkaresällskapets Kandidat- och Underläkarförening samt IFMSA-Sweden. För att belysa frågan presenterar vi även resultaten från en enkät vi genomfört bland svenska läkarstudenter.