Renässans för socialpedagogiken? En bok om socialpedagogisk bildning - Andersson, Thomas (Socialmedicinsk tidskrift, 2021)
I boken samlas idéer och tankar från olika tidsepoker som kan kopplas samman med socialpedagogiken. En samlad bild av socialpedagogikens framtid och möjligheter formuleras för att ge ämnet aktualitet och relevans för framtiden. Boken ger en aktuell bild av socialpedagogisk praktik och forskning i Sverige, kompletterad med internationella utblickar.