Existens och psykisk hälsa – om hur liv och levnad förhåller sig till hälsa och ohälsa - Haglund, Bo J.A. (Socialmedicinsk tidskrift, 2020)
I diskussionen om den pågående klimatkrisen finns många som hävdar att denna ytterst är en existentiell fråga. I det perspektivet är den här boken en god introduktion till vad som då menas med en existentiell fråga och antologin ger perspektiv för fortsatt reflektion vad detta innebär. I antologin medverkar nio författare varav 6 är verksamma som existentiella psykoterapeuter. Redaktör Dan Stiwne är docent i klinisk psykologi. De övriga åtta författarna är Lennart Belfrage, Bo Blåvarg, Anders Draeby, Jonna Hjerström Lappalainen, Carin Håkansson, Tommy Kumlin, Elisabeth Serrander och Peter Strang.