Fritidsbanken – Socialmedicin i praktiken - Starrin, Bengt (Socialmedicinsk tidskrift, 2020)
Visst är det fantastiskt att det finns bibliotek där vi kan låna böcker. Helt gratis. Numera kan man även låna fritidsutrustning helt gratis om man går till något som kallas för Fritidsbanken som finns på nästan 100 ställen i landet. Man kan låna skidor, skridskor, fotbollar. Ja i stort sett allt man kan tänka sig. Totalt finns i runda tal 180 000 artiklar. Men hur startade det hela? Och vad ville man uppnå?