Flera generationer av klimatsvek - Hultman, Martin (Socialmedicinsk tidskrift, 2019)
<span style="line-height: 107%; font-family: ’Calibri’,sans-serif; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-bidi-font-family: ’Times New Roman’; mso-fareast-language: EN-US; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-theme-font: minor-bidi; mso-ansi-language: SV; mso-bidi-language: AR-SA;">För över 60 år sedan, när mina föräldrar var tonåringar, hade oroande observationer av klimatet börjat tränga in i de svenska eliternas medvetande. Och i boken Sverige år 2000 – 24 svenska framtidsforskare om morgondagens samhälle (1969) samlades insikter från de allra främsta företrädarna inom forskning och industri för att diskutera utmaningar och möjligheter.