Det våras för lyckoforskningen - Starrin, Bengt (Socialmedicinsk tidskrift, 2018)
Frågan om vad som gör oss människor lyckliga fascinerar. Hälften av förklaringarna tycks ha att göra med sociala, ekonomiska och psykologiska faktorer. Men resten då? Det är mycket som förbryllar. Inte minst resultaten från "nunnestudien" som visade att glada nunnor levde ett långt liv medan dystra nunnors liv blev kort.