Implementering av helsefremmende skoleprogram: Hva skal til for å lykkes? - Eide Rønningen, Grete; Torp, Steffen (Socialmedicinsk tidskrift, 2017)
Målsettingen med denne casestudien er å bidra med kunnskap om suksessfaktorer i lokal implementering av helsefremmende skoleprogram. Datainnsamlingen er kvalitativ med hovedvekt på fokusgruppeintervju med skolens aktører. Vi finner at god implementering kan beskrives som et kontinuerlig og tilbakevendende arbeid med vekt på vurdering av skolens behov, og på å skape og opprettholde engasjement for det nye arbeidet over tid. Lokale betingelser kan være en styrke for arbeidet, forutsatt at disse blir satt inn i en helhetlig sammenheng. For å lykkes med god implementering foreslår vi at det legges vekt på en dynamisk og relasjonell prosess der formativ følgevaluering kan være et viktig verktøy for å skape en helsefremmende skole.