Socialmedicinsk tidskrifts redaktörer under 100 år - Janlert, Urban; Haglund, Bo J. A. (Socialmedicinsk tidskrift, 2025)
Artikeln ger en kort biografi över de tio redaktörer som haft ansvaret för Socialmedicinsk tidskrift (SMT) under perioden 1924—2024. Sammanställningen baseras på ett flertal källor. Förutom texter i SMT har vi använt Svensk läkarehistoria (fjärde följden), tidningsartiklar (Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet), Wikipedia och texter som vi funnit genom sökning på Google.