Fokusgrupper med invandrarkvinnor i mödra- och barnhälsovård - Wesslen, Annika (Socialmedicinsk tidskrift, 1999)
Fokusgruppsintervjuer är en kvalitativ undersökningemetod som lämnar stort utrymme för deltagarna och som är särskilt lämplig för att kartlägga och förklara attityder, åsikter och vanor. I denna artikel beskrivs resultatet från fokusgruppsintervjuer med kvinnor från Iran, Somalia och Turkiet och belyser deras erfarenheter av mödra- och barnhälsovårdens verksamheter. Intervjuerna omfattade frågeställningar som baserades på problem- _ områden om mat och matordning som framkommit i tidigare fokusgrupper genomförda med MVC- och BVC-personal. Avsikten med studien har varit att ge kunskapsunderlag för hur arbetet med invandrarfamiljer i primärvården kan förbättras och utvecklas, med tonvikt på amning och mat.