Fokusgrupper för att utvärdera kompetensutbildning i kulturmötesfrågor inom hospice - Ekblad, Solvig; Emilsson, Maria (Socialmedicinsk tidskrift, 1999)
För att utveckla kompetensen i kulturmötesfrågor hos personal som arbetar inom tre hospice i Stockholms läns landsting, arrangerades en tredagars seminarieserie. Denna utbildning har utvärderats genom fokusgruppsintervjuer. Syftet med artikeln är att diskutera fokusgruppsmetodens styrka och svagheter som metod för att utvärdera kompetensutbildning i kulturmötesfrågor.