Att förebygga ohälsa hos syrianska och iranska kvinnor: Om Frejaprojektet i Örebro kommun - från projekt till process - Ydreborg, Berit; Wallin, Anne-Marie; Freyne Lind, Marianne (Socialmedicinsk tidskrift, 1999)
I nedanstående artikel beskrivs ett projekt med syfte att öka kunskapen om syrianska och iranska kvinnors livsvillkor, livsstil och upplevda hälsa. Projektet har utvecklats i dialog med de berörda kvinnor som också fungerat som informanter och resurspersoner. Genomförandet har bl a omfattat kartläggning och analyser av ett antal intervjusamtal samt olika former av grupp- och cirkelverksamhet.