Hälsobefrämjande arbete bland flyktingar: Ett projekt i samverkan mellan primärvård, psykiatri och kommun - Nyqvist, Marianne; Promnitz, Mareen (Socialmedicinsk tidskrift, 1999)
Krympande resurser inom den offentliga sektorn gör det allt viktigare att arbeta över professions- och förvaltningsgränser. Vi vill beskriva en arbetsmodell som bygger på samverkan, flexibilitet och samlad kompetens. Inom ramen för ett tvåårigt projekt uppsöktes flyktingfamiljer via Komvux och informerades om normala reaktioner i samband med psykisk överbelastning samt inbjöds till samtalsgrupper för flyktingföräldrar.