Psykosociala förhållanden i vuxen ålder för patienter med juvenil kronisk artrit - Bengtsson, Charlotte; Ojehagen, Agneta (Socialmedicinsk tidskrift, 1999)
Hur blir vuxenlivet om man som barn in sjuknar i barnreumatism? Artikeln skildrar ett försök, att genom uppföljning av patienter som vårdats på Bamreumatologiska avdelningen vid Universitetssjukhuset i Lund, få svar på denna fråga.