Läkare, kvinna och forskare - reflektioner kring tolkning av intervjuer - Hamberg, Katarina; Johansson, Eva (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
I denna artikel problematiseras tolkningsprocessen vid kvalitativ intervjuanalys. Empirin kommer från erfarenheter gjorda i en intervjustudie där forskarna var kvinnliga läkare och informanterna deras kvinnliga patienter. Hur påverkades intervjuanalysen av forskarnas olika positioner som läkare, kvinna och forskare?