Tema: Integrativ hälso- och sjukvård med fokus på Vidarkliniken - Haglund, Bo J.A.; Falkenberg, Torkel; Finer, David (Socialmedicinsk tidskrift, 2017)
Temanumret om komplementär/integrativ medicin syftar till att ge en aktuell översikt av sådan verksamhet och den forskning som bedrivs i Sverige och internationellt. I många europeiska länder erbjuds integrativ vård baserad på kombinerad konventionell vård och antroposofisk integrativ medicin. I Sverige är sådan samordning koncentrerad till Vidarkliniken. Studier visar att sådan samordnad vård kan vara billigare och ge större patienttillfredsställelse än enbart konventionell vård. Erfarenheter från sådan teambaserad vård kan utgöra ett viktigt bidrag i den diskussion om styrformer för hälso-och sjukvården som för närvarande pågår i Sverige.