Pardans – från hälsofara till rena rama hälsokuren - Starrin, Bengt (Socialmedicinsk tidskrift, 2017)
Det blev ramaskri när man för hundra år sedan började dansa tätt och omfamnande till de moderna danserna argentinsk tango och foxtrot. Dåvarande påven bannlyste tangon. Läkare sa att jazzdanserna ledde till förtvinade hjärnor. Men tiderna förändras. Nuvarande påven älskar tangon och dans har blivit rena rama hälsokuren.