Rätt många procent liv - Wiman, Ingela (Socialmedicinsk tidskrift, 2016)
Idag, 2016, har Ingela Wiman varit sjuk i 17 år. Det började med ett par förkylningar per år som varade i flera veckor varje gång. I början trodde Ingela att det berodde på utbrändhet eftersom hon hade levt under stor press under lång tid. Symtomen kvarstod dock trots sjukskrivning, avlastning och vila. Efter ett par år av detta oförklarliga sjukdomstillstånd kom Ingelas make en dag hem med en kvällstidning, där man skrev om en sjukdom kallad kronisk trötthetssyndrom. Ingela kände igen sig i symtomen och började söka efter mer information om sjukdomen via Internet.