Varför har jag den här mamman och pappan? - Bäckström, Hans (Socialmedicinsk tidskrift, 2014)
Många av de barn som är och har varit placerade i familjehem har svårt att få ihop sina liv, få begriplighet i vad som hänt och varför olika beslut fattats. Utifrån mångårig erfarenhet inom familjehemsvård beskriver jag i artikeln olika funderingar kring vad jag anser kan hjälpa barnen att gå ut i vuxenlivet med en känsla av delaktighet i och begriplighet kring sina livsöden.