Empowerment i transkulturel psykiatri i Danmark - Báez, Armando; Kastrup, Marianne (Socialmedicinsk tidskrift, 2014)
Transkulturel psykiatri i Danmark er et emne i udvikling. Indvandring har ikke haft større betydning for sundhedsvæsenet i Danmark indtil for nylig. Denne artikel beskriver, hvordan et relativt nyt videnscenter for transkulturel psykiatri i samarbejde med en psykiatrisk enhed har søgt at udvikle effektive metoder for behandlingen af disse patienter. Forfatterne gennemgår adskillige elementer, der spiller en rolle i kommunikationen med den transkulturelle patient og diskuterer teoretiske modeller, der kan frembringe en bedre forståelse af patienter med transkulturel baggrund og hvordan empowerment kan stimuleres via netværksmodeller. Afslutningsvis reflekteres over de fremtidige perspektiver inden for området, der er i stadig udvikling.