Hälsopolitiska planer och skeenden i Landstinget Västernorrland 1978 – 2004 - Rooth Möller, Hjördis; Forslin, Barbro; Sohlberg, Ella; Andersson, Roland (Socialmedicinsk tidskrift, 2007)
Landstinget Västernorrland antog, under perioden 1978–2004, fem länsövergripande hälsopolitiska planer. Artikeln belyser planerna och hur förändringar i synsätt på folkhälsoarbete över tid kommit till uttryck i dessa. Genom att beskriva och tolka de västernorrländska planerna vill författarna bidra till ökad förståelse för ett föränderligt folkhälsoarbete. Författarna har, i skilda roller, arbetat med folkhälsofrågor i Västernorrland under den beskrivna perioden.