Uppfattning av ljudstruktur samt läsning och skrivning hos icke-talande barn - Hjelmquist, Erland; Dahlgren Sandberg, Annika (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Studier som visar förutsättningar hos barn med cerebral pares och utan eget tal att tillägna sig läsning och skrivning och vilka läs- och skrivfärdigheter de tillägnat sig sammanfattas i denna artikel.